top of page

Bøker fra min vei gjennom livet

Jeg har alltid vært glad i å lese og noen bøker har jo blitt mine favoritter de vil jeg gjerne dele med deg her.

Noen ganger er det bare en liten setning eller et lite ord som skal til for å sette "nytt liv" igang,

nye ideer, nye tanker, nye konklusjoner, ny viten blander seg inn i egne erfaringer

og blir til en ny bevissthet i ditt indre, klar til å prøves ut, klar til å leves.

Og det er ditt valg!

Caroline Myss
Inn i borgen

Inn i borgen er lagt opp som en reise gjennom hver av sjelens syv boliger. I hvert rom møter vi et problem eller en sterk side, et talent, en utfordring, et minne, en historie eller en krenkelse som har kontroll over oss. Skyggesider ved selvet som vi trenger å forsone oss med, frigjøre eller helbrede, kan dukke opp. Vår oppgave er å gå inn i disse rommene, rydde opp og finne de skjulte skattene og de ubrukte talentene. Caroline Myss er en internasjonalt anerkjent pioner innenfor energimedisin. Hun har arbeidet som medisinsk intuitiv i en årrekke og holder foredrag og kurs verden over. Myss har skrevet en rekke bestselgere som Ånd og energi, Kropp, sinn og ånd og Din magiske kraft

 

Dine åndelige kontakter

Forfatteren forklarer ved hjelp av eksempler hvordan du kan finne dine spesielle åndelige energier, eller arketyper. De vokter over livsoppgaven din, og du kan bruke dem til å finne ut hva du er på jorden for å lære, og hvem det er meningen at du skal møte. Når du blir kjent med de arketypiske veilederne, ser du også etter hvert hvordan du kan leve slik at du kan utnytte din indre kraft på best mulig måte. Da vil du kunne realisere ditt høyeste, eller guddommelige, potensial.

Akymisten handler om å om å lytte til sitt hjerte, forstå tegnene livet gir, og følge sine drømmer. For når du virkelig ønsker deg noe, vil hele universet arbeide for at du skal oppnå det. 

 

Underveis i Alef  blir vi inviteret til å reflektere over vår egen personlige reise: Er vi der vi ønsker å være, og gjør vi det vi ønsker å gjøre?

 

Veronica vil dø, stilt overfor døden setter Veronika spørsmåltegn ved alt hun tidligere har ment om livet, og innser samtidig at hvert øyeblikk vi lever, er et bevisst valg mellom liv og død.

 

Valkyriene, det er bare én ting som kan hindre oss i å virkeliggjøre våre drømmer: Vår egen angst. 

 

Djevelen og frøken Prym her skildres  kampen mellom lys og mørke i hver og en av oss, og det vi alle strever etter: å våge å følge våre drømmer og mestre frykten som hindrer oss i virkelig å leve.

 

Brida, mens Brida søker sin skjebne, kjemper hun for å finne en balanse mellom forholdet til sine medmennesker og trangen til å omskape seg selv. 

 

Håndbok for lysets krigere her inviteres vi med på krigerens vei:å leve ut våre drømmer, omfavne livets usikkerhet og strebe mot vår egen unike skjebne.

 

Wayne Dyer
Ingen flere unnskyldninger

Unnskyldninger? Hvilke unnskyldninger? tenkte jeg først. Etter hvert ble det åpenbart: 'Tror ikke jeg orker akkurat nå,' 'er nok for gammel,' 'jeg har ikke tid,' 'jeg har ikke råd'  Wayne W. Dyer avslører de unnskyldningene de aller fleste av oss bruker - bevisst eller ubevisst - for å slippe unna de anstrengelsene vi tror det koster å slå inn på en ny retning, videreutvikle seg som menneske - i det hele tatt få et bedre liv.

 

The Shift
Å finne formålet med livet. Fra 'ambition' til 'meningen med tilværelsen'. Vi kommer til verden og blir oppdraget til å være ambisiøse, få en karriere, oppnå ytre mål. Med alderen skjer det for mange et spirituelt skifte fra disse ego-relaterte mål til et ønske om å være noe for andre mennesker, å bidra til det felles beste og finne mening med tilværelsen.

 

PIPPI POWER er en helt utrolig herlig bok av Gitte Jørgensen og artige ilustrasjoner av Anne Mølleskov

For å kunne tenke utenfor boksen trenger vi å være i bevegelse, mener forfatteren og bruker Pippi som eksempel og inspirasjon til å leke med livets muligheter. Pippi gjør det hun har lyst til, hun skaper sitt eget magiske liv, hun søker det beste for andre mennesker, hun tar ikke bekymringer på forskudd og hun har humor og fantasi. Pippi langstrømpe er alt dette, og mye mer. Gitte Jørgensen oppdaget at mye mer er mulig enn vi tror. Hva om vi gjør det vi vil med en gang, uten å vente på lov eller de rette betingelsene? Hva med å slippe kontrollen og hoppe i det? I Pippis hode er vi frie, lekende og glade kvinner. Og kanskje viktigst av alt: Vi er gode nok som vi er.

La deg inspirere av Pippi. Forfatteren gir deg syv veier i syv kapitler til økt livsglede og livsgnist: Indre kraft, Å skape, Pasjon, Selvfølelse, kreativitet, nettverk, nytelse. Du får tips til å bli kjent med din egen Pippi Power.

Og mange andre bøker: Din kropp speiler ditt sinn, 

Musikk:

Filmer:

bottom of page